В изпълнение на чл.11.2 от Договор за доставка на природен газ Булгаргаз ЕАД ви информира за цената на закупените капацитетни продукти на вход на българската газопреносна система за месец април 2024 г.:

58,84 лева/MWh ( без акциз и ДДС) е окончателно предложената цена за м. април 2024 г., по която „Булгаргаз“ ЕАД  ще продава природен газ на крайните снабдители и на лица, на които е издадена лицензия за производство и ... виж повече

ПРЕССЪОБЩЕНИЕ

15.12.2014

„Булгаргаз“ ЕАД изпълнява задълженията си към доставчиците на природен газ

Добивът на допълнителни количества газ от Чирен е съобразено със сезонното потребление

„Булгаргаз“ ЕАД изпълнява задълженията си като обществен доставчик към доставчиците на природен газ. Количествата, които получава по договор с „Газпромекспорт“, са в съответствие с договора за доставка на газ от 15.11.2012 г. На 16 и на 22 декември дружеството предвижда да извърши авансово плащане на два транша по 19 млн. долара към „Газпромекспорт“ за доставките на природен газ за месец декември.

Добивът на допълнителни количества газ от хранилището в Чирен е рутинна дейност, съобразена със сезонното потребление в страната. В изпълнение на заповед №  - РД 16.1662/30.11.2012 г. на Министъра на икономиката и енергетиката, „Булгаргаз“ ЕАД нагнети за 2014 г. 250 млн. м3 природен газ, освен тях закупи и нагнети допълнително още 70  млн. м3 природен газ.

Ежегодно през месец ноември започва добивният период на ПГХ „Чирен“ с цел осигуряване на количества, покриващи сезонното увеличение на потреблението в зимния период. Предвид лимитирания обем на хранилището, добивът на газ през този период осигурява и освобождаване на капацитет за съхранение през следващия нагнетателен период. Добивът на количества през зимния период  е съобразен с плановете на дружеството за внос на природен газ през 2015 г.


Този сайт използва "бисквитки", с цел по-доброто обслужване на своите посетители. Научете повече