Уважаеми дами и господа,

„Булгаргаз“ ЕАД организира провеждането на търг за покупка на количества на платформата на „Газов Хъб Балкан“ ЕАД.

Начална дата за провеждане на търга е 30 април 2024 г. (в ... виж повече

В изпълнение на чл.11.2 от Договор за доставка на природен газ Булгаргаз ЕАД ви информира за цената на закупените капацитетни продукти на вход на българската газопреносна система за месец април 2024 г.:

ПРЕССЪОБЩЕНИЕ

25.02.2015

„Булгаргаз“ ЕАД следи с особено внимание ситуацията, свързана с доставките на природен газ за България и региона през Украйна и при необходимост има готовност да предприеме незабавни действия за защита интересите на българските потребители.

Към момента няма отклонения в графика за доставка на газ за България и техническите параметри са в рамките на договорените.

Съгласно плана за действие при извънредни ситуации са определени отговорностите на енергийните предприятия в такава ситуация, свързани с разпределянето на наличния ресурс от природен газ. Допълнителна мярка за осигуряване на потреблението в страната е подписаното споразумение с гръцката газова компания ДЕПА за доставка на природен газ към България, в случай на необходимост.

Към днешна дата количествата в ПГХ „Чирен“ са достатъчни да осигурят потреблението на газ в страната за няколко месеца, в условията на ограничителен режим.

За развитие на ситуацията всички заинтересовани страни и обществеността ще бъдат своевременно информирани.


Този сайт използва "бисквитки", с цел по-доброто обслужване на своите посетители. Научете повече