Уважаеми дами и господа,

„Булгаргаз“ ЕАД организира провеждането на търг за покупка на количества на платформата на „Газов Хъб Балкан“ ЕАД.

Начална дата за провеждане на търга е 30 април 2024 г. (в ... виж повече

В изпълнение на чл.11.2 от Договор за доставка на природен газ Булгаргаз ЕАД ви информира за цената на закупените капацитетни продукти на вход на българската газопреносна система за месец април 2024 г.:

ОБЯВЛЕНИЕ

12.11.2015

ХИМКО“ ад /в несъстоятелност/, гр. Враца,  ЕИК: 816089688

О Б Я В Л Е Н И Е

          Подписаният синдик на “ХИМКО“ АД (в несъстоятелност), ЕИК: 816089688, гр. Враца, Росица Томова по т. д. № 290/2004 г. по описа на ОС - гр. Враца, с настоящото, на основание чл. 717а от ТЗ и Определение № 560 от 24.07.2015г. на ОС – гр. Враца

О Б Я В Я В А М:

          ПРОДАЖБА по реда на чл. 718 от ТЗ (чрез пряко договаряне) за 20.11.2015г. на АКТИВИ КАТО ЦЯЛО, собственост на “ХИМКО“ АД в несъстоятелност, гр. Враца, с ЕИК 816089688, подробно описани в следните приложения:

1. Земи – Приложение 1;

2. Сгради – Приложение 2;

3. Инженерни съоръжения - Приложение 3;

4. Основни производствени съоръжения - Приложение 4;

5. Оборудване и  материални активи - Приложение 5;

6. Транспортни средства - Приложение 6;

7. Други активи - Приложение 7.

          Продажбата ще се извърши в канцеларията на синдика, в гр. София, ул. „Пирински проход“ № 55А, вх. А, ет. 6.

          Продажбата чрез пряко договаряне ще се извърши по реда на чл. 718 от Търговския закон - чрез провеждане на преки преговори с потенциалните купувачи, въз основа на подадени от тях писмени предложения.

           Началната продажна цена на обявените за продажба АКТИВИ КАТО ЦЯЛО е определена по реда на чл. 718 от Търговския закон и е в размер на 18 404 901,00 лв. (осемнадесет милиона четиристотин и четири хиляди деветстотин и един лева). Не се дължи ДДС, тъй като „Химко“ АД (н) е дерегистрирано по ЗДДС.

          Кандидат-купувачите могат да получат информация и да прегледат книжата в канцеларията на синдика, а огледът на включените за продажба активи се извършва по местонахождението им в гр. Враца, след предварителна заявка на телефон  +359 898 788 185.

          За участие в продажбата предварително се внася задатък в размер на 1 000 000,00 (един милион) лева, който да е постъпил до 12:00 часа на 19.11.2015год. в особената банковата сметка на „Химко“ АД(н) в Общинска банка АД:

BIC:  SOMBBGSF    

IBAN: BG65 SOMB 9130 1010 3184 01

          За участие в продажбата кандидат-купувачите представят в запечатан плик, не по-късно от 16,00 часа на 19.11.2015год. следните документи:

  1. Подписано от кандидата писмено предложение което съдържа: данни за подателя, адрес, телефон, предлаганата цена в български лева, посочена с цифри и думи.
  2. Платежен документ, удостоверяващ внасянето на задатъка;
  3.  Документ за самоличност и нотариално заверено изрично пълномощно, оригинал, в случай че предложението се подава от пълномощник;
  4.  Доказателства за правосубектност на представляваното юридическо лице или едноличен търговец – удостоверение за актуално състояние.
  5. В случай, че в продажбата участват чуждестранни физически или юридически лица, документите, удостоверяващи представителната власт, следва да бъдат преведени и заверени от заклет преводач.
  6. Декларация от кандидат-купувача, в която изрично декларира: “Запознат съм, приемам условията и съм съгласен да участвам в насрочената за 20.11.2015г. продажба, при процедурата, описана в Обявлението за продажба на АКТИВИ КАТО ЦЯЛО, собственост на “ХИМКО“ АД в несъстоятелност, гр. Враца, с ЕИК 816089688, подробно описани в приложенията на обявлението и не мога да претендирам за вреди от неприемане на предложенията ми, поради неспазване изискванията подробно описани в настоящото обявление“.

          Всички постъпили писмени предложения, които не отговарят на гореописаните изисквания са невалидни и няма да бъдат разгледани.

          След отварянето на постъпилите писмени предложения на 20.11.2015г. (двадесети ноември две хиляди и петнадесета година) в 11,00 часа в канцеларията на синдика, синдикът отправя покана за провеждане на допълнителни преговори към всеки един от подалите валидни предложения кандидат-купувачи. Допълнителните преговори се провеждат еднократно с всеки един от кандидатите поотделно. При провеждане на допълнителните преговори всеки от кандидатите може да подобри ценовото си предложение със сума не по-малка от 50 000 /петдесет хиляди/ лева.

          След приключването на преговорите с всеки един кандидат, се съставят протоколи от преговори за продажба чрез пряко договаряне по реда на чл. 718 от Търговския закон.

          За избор на купувач синдикът се произнася с протокол, съобразно офертата на купувача, предложил най-висока цена, като утвърждава цената, на която се продава имота.

          В едноседмичен срок от подписване на протокола за проведените преговори с определеното за купувач лице ще бъде сключен предварителен договор за покупко-продажба. Окончателното изплащане на пълния размер на определената с протокола продажна цена, следва да бъде извършено в срок не по-късно от 30 /тридесет/ дни от сключването на предварителния договор, като предварително платеният задатък в размер на 1 000 000,00 (един милион) лева ще бъде приспаднат при окончателното плащане на цената.

          Ако обявеното за купувач лице не се яви и не предприеме необходимите действия за сключване на предварителния договор, както и ако не заплати договорената цена съгласно указания начин, внесеният от него задатък остава в полза на масата на несъстоятелността за удовлетворяване на кредиторите като неустойка за неизпълнение на поетото с протокола от преговорите задължение. В този случай ще бъде поканен кандидат-купувачът, който е предложил следващата най-висока по размер цена, ако последният не е изтеглил задатъка си. Ако този кандидат - купувач се съгласи, договорът за продажба ще бъде сключен с него. Ако той не се съгласи, или ако не се яви и не предприеме необходимите действия за сключването на договора или не плати договорената цена, внесеният от него задатък се задържа за удовлетворяване на кредиторите в производството по несъстоятелност, а имуществото ще бъде предложено на следващия по ред кандидат-купувач - до изчерпване на всички подали валидни предложения кандидат-купувачи, неизтеглили задатъка си.

          Прехвърлянето на правото на собственост ще бъде извършено по реда на чл. 718 от Търговския закон. Разноските за сключване на договори за продажба, прехвърляне на собствеността и предаване на имуществото (за нотариални такси, такси за Агенция по вписванията, държавни и местни данъци и такси; банкови комисионни, както и всички други разноски за прехвърляне на собствеността) са за сметка на купувача и се заплащат отделно.

          Собствеността върху имота ще се прехвърли и владението му ще бъде предадено на КУПУВАЧА след пълното изплащане на покупната цена. Съгласно чл. 718, ал. 4 от Търговския закон, действията на разпореждане с имуществото от страна на купувача преди окончателното плащане на цената са недействителни по отношение на кредиторите на несъстоятелността.

          Всички документи, свързани с продажбата, се намират в канцеларията на синдика в гр. София, ул. „Пирински проход“ № 55А, вх. А, ет.6.                                                                                     

            Приложения:

1. Приложение № 1 – Земи;

2. Приложение № 2 – Сгради;

3. Приложение № 3 - Инженерни съоръжения;

4. Приложение № 4 - Основни производствени съоръжения;

5. Приложение № 5 - Оборудване и  материални активи;

6. Приложение № 6 - Транспортни средства;

7. Приложение № 7 - Други активи.

Синдик:                   

/Р. Томова/


Този сайт използва "бисквитки", с цел по-доброто обслужване на своите посетители. Научете повече