“Булгаргаз” ЕАД  очаква регулираната цена на природния газ за месец април да бъде с около 2.2% по-висока спрямо действащата за м.март или на ниво от 58.90 лв./MWh. Това стана ясно в рамките на откритото заседание на К ... виж повече

В изпълнение на чл.11.2 от Договор за доставка на природен газ Булгаргаз ЕАД ви информира за цената на закупените капацитетни продукти на вход на българската газопреносна система за месец март 2024 г.:

Съобщение ДО КЛИЕНТИТЕ НА „БУЛГАРГАЗ“ ЕАД

27.09.2017
УВАЖАЕМИ ДАМИ И ГОСПОДА,
 
Предвид настъпилите промени в Правилата за търговия с природен газ, Правилата за балансиране на природен газ и въвеждане на входно-изходен модел от Комбинирания оператор, Ви информираме:
 
1. Газовата година за достъп и пренос 2017г.-2018г. започва в 07:00ч. на 01.10.2017г. Продължителността на газовия ден е от 07:00 ч. до 07:00 ч. на следващия ден.
2. Съгласно условията на Допълнително споразумение №1 към Договор за оставка на природен газ, мерната единица за номинации на количества, капацитетни продукти и отчетени количества от 01.10.2017 г. е мВтч (мегават час). В тази връзка, считано от 07:00 ч. на 30.09.2017г., всички подадени дневни номинации в кубични метри в модул „Доставки“ за периода след 01.10.2017 г. ще бъдат премахнати от модула и трябва да бъдат заявени отново от Ваша страна в коректната мерна единица мВтч. След тази дата, обемите природен газ, превърнати в кубични метри, имат информативен характер за доставчика на природен газ.
3. Комбинираният оператор е публикувал на своята интернет страница (https://www.bulgartransgaz.bg/bg/news/informaciya_otnosno_metodika_za_prevrashtane_na_izmerenite_kolichestva_priroden_gaz_v_energiini_edinici-336-c15.html) информация относно методика за превръщане на измерените количества природен газ от кубични метри в енергийни единици. Ежемесечната представителна калоричност, обявявана от „Булгартрансгаз“ ЕАД, ще бъде своевременно актуализирана в модул Доставки за коректно преобразуване на заявените от Вас енергийни единици за всеки конкретен ден в кубични метри.
4. За да бъдат пренесени заявените от Вас количества природен газ от входен до изходен пункт за предаване-приемане на газ е необходимо да имате осигурен капацитет. В противен случай, операторът на преносната мрежа може да откаже пренос на природен газ. За избягване на подобни ситуации, моля да спазвате обявените срокове за заявяване на капацитени продукти в модул Доставки, меню Капацитет.
5. За Ваша информация, с условията на договорите, по които преносния оператор предлага услугите достъп и пренос, покупка и продажба на природен газ за балансиране и ползване на виртуална търговска точка можете да се запознаете тук: https://bulgartransgaz.bg/bg/news/odobreni_harmoniziran_dogovor_za_dostap_i_prenos_s_obshti_usloviya_kam_nego_dogovor_za_pokupka_i_proda-339-c15.html
 
В случай на възникнали въпроси от Ваша страна, можете да се обърнете към:
 
Марио Ташев – експерт отдел „Оперативно управление и методическо осигуряване на доставките“, е-mail: mario.tashev@bulgargaz.bg, тел.:02 935 89 69;
 
Денислав Каменов – експерт отдел „Контрол на доставките“, е-mail: denislav.kamenov@bulgargaz.bg, тел.:02 935 89 82;
 
Христина Стоянова – Главен експерт отдел „Контрол на доставките“, е-mail: hristina.stoianova@bulgargaz.bg, тел.:02 935 89 65;

Този сайт използва "бисквитки", с цел по-доброто обслужване на своите посетители. Научете повече