“Булгаргаз” ЕАД  очаква регулираната цена на природния газ за месец април да бъде с около 2.2% по-висока спрямо действащата за м.март или на ниво от 58.90 лв./MWh. Това стана ясно в рамките на откритото заседание на К ... виж повече

В изпълнение на чл.11.2 от Договор за доставка на природен газ Булгаргаз ЕАД ви информира за цената на закупените капацитетни продукти на вход на българската газопреносна система за месец март 2024 г.:

ПРЕССЪОБЩЕНИЕ

14.01.2022

По повод запитвания от медии, “Булгаргаз” ЕАД информира, че в дружеството понастоящем се извършват няколко проверки от контролни органи, включително от служители на ДАНС и ГДНП. В качеството си на обществен доставчик със стратегическо значение за българския газов пазар, “Булгаргаз” ЕАД редовно е обект на одитни и други проверки от страна на компетентните институции. Считаме, че това е необходимо и полезно за укрепване на доверието на обществото към работата на дружеството.

“Булгаргаз” ЕАД приема проверките като добра възможност за установяване на истината по редица въпроси, свързани с цените и доставките на природен газ.

Екипът на “Булгаргаз” ЕАД оказва пълно съдействие на представителите на проверяващите институции, като продължава работа в полза на собственика на дружеството – българската държава, на неговите клиенти и на българското общество.

“Булгаргаз” ЕАД ще продължи политиката си на откритост и прозрачност.

 

 

 

Съвет на Директорите на “Булгаргаз” ЕАД

14.01.2022 г.


Този сайт използва "бисквитки", с цел по-доброто обслужване на своите посетители. Научете повече