В изпълнение на чл.11.2 от Договор за доставка на природен газ Булгаргаз ЕАД ви информира за цената на закупените капацитетни продукти на вход на българската газопреносна система за месец април 2024 г.:

58,84 лева/MWh ( без акциз и ДДС) е окончателно предложената цена за м. април 2024 г., по която „Булгаргаз“ ЕАД  ще продава природен газ на крайните снабдители и на лица, на които е издадена лицензия за производство и ... виж повече

ПРЕССЪОБЩЕНИЕ

04.02.2022

След официалното вписване в Търговския регистър,  на 03.02.2022 г., новият ръководен екип на „Булгаргаз“ ЕАД  встъпи в длъжност.

Новото ръководство на „Булгаргаз“ ЕАД направи опит за осигуряване на приемственост от  бившия управленски състав. Необходимостта от непрекъсване на оперативната дейност на дружеството, е ключова предвид това, че „Булгаргаз“ ЕАД  е стратегическо дружество за енергийната сигурност на страната, в качеството  на обществен доставчик на природен газ.  

Въпреки усилията на новото ръководство за правоприемство, чрез предаване на документация, съдържаща информация относно текущото състояние и дейността  на дружеството, такова не бе осъществено. Причината за това е, че вече освободеното ръководство, в последния си работен ден, е прекратилo трудовите правоотношения на служители, заемащи  ръководни позиции, срещу парични обезщетения  в размер  на повече от 170 000 лева.

Екипът  на „Булгаргаз“ ЕАД счита тези действия за недопустими, уронващи престижа и поставящи в риск оперативната дейност на дружеството. „Булгаргаз“ ЕАД е със стратегическо значение за икономиката на страната, свързано с осигуряване непрекъснатост и сигурност на газовите доставки, предназначени за  индустрията, газоразпределителните и топлофикационни дружества и следва да бъде управлявано с висок професионализъм, отговорност и почтеност, което не кореспондира с действията на старото ръководство.

Въпреки създалата се обезпокоителна ситуация, новото ръководство на „Булгаргаз“ ЕАД, в лицето на членовете на Съвета на директорите и Изпълнителния директор, заявява своето намерение за прозрачно, ефективно и успешно  управление на дружеството, в интерес на българското общество.

„Булгаргаз“ ЕАД


Този сайт използва "бисквитки", с цел по-доброто обслужване на своите посетители. Научете повече