В изпълнение на т. 13.2. от Споразумението за изпълнение на Програма за освобождаване на природен газ (Споразумение/то), „Булгаргаз“ ЕАД обявява актуализирана цена за м. август 2022 г. в размер на  296.65 лв/MWh, като ... виж повече

Уважаеми дами и господа,

С цел осигуряване непрекъснатостта и сигурността на доставките на природен газ, „Булгаргаз“ ЕАД  закупи количества LNG на терминала в Ревитуса и осигури слот за регазификацията и съх ... виж повече

ПРЕССЪОБЩЕНИЕ

28.04.2022

На 27.04.2022 г.  ООО „Газпром експорт“ едностранно прекрати доставките на природен газ за Булгаргаз” ЕАД, въпреки че дружеството е изпълнило всичките си задължения по действащия договор.

 

С оглед на създалата се ситуация, „Булгаргаз“ ЕАД, като обществен доставчик, осигури алтернативни доставки  на природен газ и обезпечи всички заявени количества по сключените договори със своите клиенти  за месец май 2022 г. Сред тях са топлофикационни дружества, газоразпределителни предприятия и индустриални производители с непрекъснат цикъл на производство.

 

С действията си, „Булгаргаз“ ЕАД, като предвидим и отговорен партньор,  гарантира сигурността на доставките на природен газ в страната.

 

 

 

28.04.2022 г.

„Булгаргаз“ ЕАД


Този сайт използва "бисквитки", с цел по-доброто обслужване на своите посетители. Научете повече