87,50 лева/MWh ( без акциз и ДДС) е окончателно предложената цена за м. декември 2023 г., по която „Булгаргаз“ ЕАД да продава природен газ на крайните снабдители и на лица, на които е издадена лицензия за производство ... виж повече

За месец Декември 2023 г. тарифите за капацитетните продукти на вход на българската газопреносна система са, както следва:

  • Годишен капацитетен продукт на ИТ Кулата Сидирокастро: 0.9048 лева/MWh.
  • ... виж повече

Булгаргаз: С близо 5% по-ниска цена на природния газ през м. октомври

28.09.2023

„Булгаргаз“ ЕАД  очаква цената за м. октомври, по която ще продава природен газ на крайните снабдители и на лица с лицензия за производство и пренос на топлинна енергия, да е с близо 5% по-ниска от утвърдената за м. септември. Това стана ясно по време на открито заседание на КЕВР за обсъждане на подаденото на 11.09.23 г. от Булгаргаз заявление за утвърждаване на цена за м. октомври. Причината намалението да е по-малко от първоначалната прогноза за по-ниска цена с около 9% за следващия месец е повишението на ценообразуващия борсов индекс TTF, повлиян от стачките на терминалите за втечнен природен газ в Австралия и удълженото техническо обслужване на някои от най-големите находища за втечнен газ в Норвегия.

Окончателното предложение за цената за м. октомври „Булгаргаз“ ЕАД ще внесе в КЕВР на 1-ви октомври.


Този сайт използва "бисквитки", с цел по-доброто обслужване на своите посетители. Научете повече