На 8-ми юли 2024 г. „Булгаргаз“ ЕАД стартира арбитражно производство срещу OOO “Газпром Експорт” пред Арбитражния съд при Международната търговска камара в Париж. Заведеният иск е за обезщетение на вреди от над 400 мл ... виж повече

В изпълнение на чл.11.2 от Договор за доставка на природен газ Булгаргаз ЕАД ви информира за цената на закупените капацитетни продукти на вход на българската газопреносна система за месец юли 2024 г.:

    виж повече

Булгаргаз: С близо 5% по-ниска цена на природния газ през м. октомври

28.09.2023

„Булгаргаз“ ЕАД  очаква цената за м. октомври, по която ще продава природен газ на крайните снабдители и на лица с лицензия за производство и пренос на топлинна енергия, да е с близо 5% по-ниска от утвърдената за м. септември. Това стана ясно по време на открито заседание на КЕВР за обсъждане на подаденото на 11.09.23 г. от Булгаргаз заявление за утвърждаване на цена за м. октомври. Причината намалението да е по-малко от първоначалната прогноза за по-ниска цена с около 9% за следващия месец е повишението на ценообразуващия борсов индекс TTF, повлиян от стачките на терминалите за втечнен природен газ в Австралия и удълженото техническо обслужване на някои от най-големите находища за втечнен газ в Норвегия.

Окончателното предложение за цената за м. октомври „Булгаргаз“ ЕАД ще внесе в КЕВР на 1-ви октомври.


Този сайт използва "бисквитки", с цел по-доброто обслужване на своите посетители. Научете повече