На 8-ми юли 2024 г. „Булгаргаз“ ЕАД стартира арбитражно производство срещу OOO “Газпром Експорт” пред Арбитражния съд при Международната търговска камара в Париж. Заведеният иск е за обезщетение на вреди от над 400 мл ... виж повече

В изпълнение на чл.11.2 от Договор за доставка на природен газ Булгаргаз ЕАД ви информира за цената на закупените капацитетни продукти на вход на българската газопреносна система за месец юли 2024 г.:

    виж повече

ПРЕССЪОБЩЕНИЕ

29.11.2023

Регулираната цена на природния газ за м. декември да е с близо 7,5 процента по-висока от действащата за месец ноември. Това стана ясно по време на днешното открито заседание в Комисията за енергийно и водно регулиране (КЕВР) за обсъждане на заявлението на „Булгаргаз“ ЕАД за утвърждаване на цена за декември, по която да продава природен газ на крайните снабдители и на лица, на които е издадена лицензия за производство и пренос на топлинна енергия.

Както беше посочено по време на заседанието, цената на природния газ у нас продължава да е конкурентна на европейските пазари, доставките са гарантирани, независимо че потреблението се е увеличило в резултат на настъпилия есенно-зимен сезон.

Окончателното предложение за цената за следващия месец „Булгаргаз“ ЕАД ще внесе в КЕВР на 1-ви декември 2023 г.


Този сайт използва "бисквитки", с цел по-доброто обслужване на своите посетители. Научете повече